0294 - 72 84 06

Ongediertebestrijder nodig in Bussum?

Bedwantsen bestrijden Bussum

Wilt u bedwantsen bestrijden in Bussum? Wacht dan niet langer, kom meteen in actie. Bedwantsen kunnen overal in uw huis gaan zitten als u te lang wacht.

Kenmerken bedwantsen

De bedwants, ook wel bekend als de wandluis, is een parasiet van zo’n 5 millimeter lang. De wants is rood tot bruin en leeft van onder andere mensenbloed. De meeste bedwantsen leven in en rondom het bed en matras. Met zijn steeksnuit prikt hij door de huid heen om bloed te zuigen. Op deze plek ontstaat een bultje dat jeukt. De beet zelf merkt u gelukkig niet. Meestal zitten er een paar bultjes in een rij. Het kan zijn dat u wel heftig reageert op een beet. De kans is groot dat u dan een allergische reactie heeft. Bedwantsen dragen geen ziektes met zich mee. Een beet kan los van de jeuk gelukkig geen kwaad. De vlekjes die ontstaan na een beet verdwijnen vaak met een paar weken. Net als bij andere beten is het niet verstandig om de bultjes open te krabben. Door dit te doen kan er een ontsteking en litteken ontstaan.

Bedwantsen kunt u eigenlijk overal oplopen. Al is het risico hierop groter op gemeenschappelijke plekken. Hierbij kunt u denken aan hotels, bed en breakfast, bioscopen maar ook de stoelen in een bus of trein kunnen bedwantsen bevatten. Ze kunnen zowel in uw kleding gaan zitten als dat ze in uw bagage kruipen. ‘s Nachts zijn de bedwantsen actief en komen ze tevoorschijn. In verhouding kunnen ze snel lopen waardoor u al snel in meerdere vertrekken in uw huis last heeft van de wants.

Levenscyclus bedwants

Een bedwants kan 18 weken lang elke dag 5 tot 8 eitjes leggen. Dit komt al snel neer op 900 eitjes per bedwants. De eitjes komen na 1 tot 2 weken uit. Bij goede omstandigheden duurt het 7 weken tot de kleine bedwantsen volwassen zijn en zich kunnen voortplanten. Voor u het weet zit uw woning vol en moet u bedwantsen bestrijden. Een volwassen bedwants leeft gemiddeld tussen een half jaar en één jaar. Mede door het snelle voortplanten komt u er lastig vanaf. Bovendien kan de bedwants maanden tot soms wel een jaar zonder eten en is het een meester in verstoppen. Wilt u nog meer weten over de bedwants? Bekijk dan eens de site van het RIVM.

Bedwantsen bestrijden en voorkomen

Het is natuurlijk niet het eerste waar u aan denk als u na een lange reis eindelijk uw bestemming heeft bereikt. Maar voordat u op het bed ploft is het verstandig om deze te inspecteren. Vooral in hotelkamers is de hygiëne niet altijd zoals het hoort te zijn. Dit kunt u doen om bedwantsen te voorkomen en bedwantsen te bestrijden:

  • Controleer het matras. Vooral onder het matras zullen de bedwantsen zich schuilhouden.
  • Sluit uw koffers af! Zet deze bij voorkeur op een rekje of in de badkamer.
  • Schud uw kleding goed uit voordat u deze weer inpakt.(Doe dit bij het uitpakken ook) Als u op locatie kunt wassen doe dit dan op 60Cº. Anders dient u dit thuis te doen.
  • Was ook uw kleding die schoon mee naar huis is gekomen.
  • U kunt ook uw kleding/spullen 1 week bij minimaal -14Cº bewaren. Dit doodt de bedwantsen en de eitjes.
  • Wees heel voorzichtig met tweedehands kleding en matrassen.

Professioneel bedwantsen bestrijden

Bedwantsen bestrijden is eigenlijk een klus voor de professionele ongediertebestrijding. U kunt zelf het nodige doen om ze te voorkomen, maar als u ze eenmaal heeft is het bijzonder lastig om hier ook weer zelf vanaf te komen. Heeft u last van bedwants in Bussum? Schakel MDB ongediertebestrijding vandaag nog in. Onze ongediertebestrijders weten precies hoe bedwantsen te bestrijden. Het is essentieel om alle bedwantsen te verwijderen. Anders komen ze eenvoudig terug. Wij sporen ze op aan de hand van uitwerpselen, eitjes en geur. We zetten diverse bestrijdingsmiddelen tegen de bedwants in. Meer weten? Of heeft u last van bedwantsen? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Bel 0294 - 72 84 06 om een afspraak te maken of vul ons contactformulier in.

 
 

Ons werkgebied

Bussum, Naarden, Weesp, Valkeveen, Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, 's-Graveland.

Waarom MDB Ongediertebestrijding?

  • Binnen 24 uur ter plaatse
  • Gericht op een effectieve oplossing
  • Geen voorrijdkosten

Uitstekende service

Bij ons werken alleen ervaren, gediplomeerde specialisten die ongedierte voorkomen en bestrijden.

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Diensten

• Ratten/muizen bestrijden
• Wespen/insecten bestrijden
• Houtworm/zwam bestrijden
• Woelratten bestrijden
• Steenmarter verjagen

Werkgebied

Bussum, Naarden, Weesp, Valkeveen, Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes, 's-Graveland.

Hoofdvestiging